Saturday 16 November 2019

Z wizytą w ..... - dodatkowe zajęcia z języka angielskiego i niemieckiego dla klas VII-VIII

Hello everybody,
 Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam propozycję dodatkowych zajęć z języka angielskiego i niemieckiego. Pierwsze spotkanie już za nami - odbyło się 30 października 2019r.
  "Z wizytą w ..." to cykl 9 spotkań mających na celu usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy leksykalno-gramatycznej oraz przybliżenie kultury krajów anglo-saskich i niemieckojęzycznych dla uczniów klas VII-VIII. Zajęcia będą odbywały się raz w miesiącu i trwały 60 minut. Na ostatnim spotkaniu uczniowie napiszą test podsumowujący zdobytą wiedzę ; ) 
 Zajęcia z języka niemieckiego prowadzi  Pani Monika. 
 Zapraszam serdecznie. 

 Tematem pierwszych zajęć była kuchnia  krajów anglo -  i niemieckojęzycznych. Poniżej zamieszczam link do krótkiego filmiku pt." What to eat when you visit England?".
 What to eat when you visit England. a także dodatkowe ćwiczenia i informacje do tematu.  



What to eat when you visit England?



  1. Full English breakfast. What does it entail?

Fried eggs, baked beans, fried tomatoes, cooked _____________, sausages,

______________ mushrooms, English bacon, ____________, and tea.

  1. Eating at pubs is an experience all travellers should have.
  2. Black pudding.
  3. Fish and chips and ____________.
  4. Bangers and Mash.

English sausages and mashed ____________.

  1. Shepard's Pie (should be lamb) or Cottage Pie (should be _______)

Minced meat and gravy, some _________________ and mashed potatoes on top of it.

  1. Meat and savoury pies in the many varieties.
  2. Sunday Roast – Yorkshire pudding.
  3. Beef Wellington – a bit pricey but worth every single pound.

A beef fillet coated with mustard, mushrooms, and ham wrapped in puff pastry, baked.

  1. _________ potatoes, baked potatoes.



SWEETS



  1. Chocolate.
  2. Jelly beans.
  3. Apple crumble, apple _________.

TEA TIME



  1. High tea at _____________ o'clock. An early evening meal, usually with a cooked dish and bread and butter. It used to be associated with the upper classesbut is now popular among ordinary people, esp. in northern England and Scotland. The meal may not include the actual drinking of tea.




Yorkshire pudding – a British dish made by baking a mixture of flour, milk and eggs usually in separate pieces like small cakes. Yorkshire pudding is usually eaten with roast beef as part of a traditional Sunday lunch.



Sunday roast – a large piece of meat, usually beef or lamb, cooked in an oven. Sunday roast/joint is the main part of the traditional lunch that many British families eat on Sundays, usually with potatoes, vegetables and gravy (sauce made from the juice of cooked meat).



Black pudding – a type of large dark sausage made from dried pig's blood, fat and grain and cooked by boilig or frying. In Britain it is associated with the North of England, where it is a popular dish.



Scone – a small round cake made of flour, fat and milk sometimes containing sultans. Scones are usually eaten with butter or cream and jam for the afternoon meal of tea. 

Definicje - Oxford Guide to British and American Culture. 





No comments:

Post a Comment

Klucz do pracy domowej 10 czerwca 2020r.

Klucz do pracy domowej – klasa II Exercise 1 p. 60 Bugs Team Zeszyt ćwiczeń 1 swimming pool, 2 funfair, 3 cinema, 4 water par...